Ahir, mentre omplia paperassa, a Alpens hi va nevar.

Empipat. Sempre em passa el mateix, quan faig aquestes feines.
Si almenys no se'ls cruspissin tan descaradament , penso, en comprovar el que tinc de pagar de la declaració del IVA.
I demà al matí... Apa! Agafa el cotxe i porta'ls-hi. Per acabar-ho d'adobar.
Negra nit, malhumorat, tanco el sobre, el llanço al capdavall de la taula, aixeco el cap, i obro la finestra del facebook.

A Prats està nevant! ─comenta l'Anna.
Sí, Anna... i a Alpens acaba de sortir el sol. he-he! ─li responc.

No passaria, però, gaire estona, que em veuria obligat a afegir: Uf! M'he posat vermell i tot. Acaba d'entrar la Mare i em diu ─Has vist? està nevant i això no té cap caire de parar. Trec el cap al balcó, i no t'ho creuràs! Està tot ben blanc de neu. Les meves disculpes, per ser un incrèdul, Anna... Després de romancejar una bona estona, tanco l'ordinador i me'n vaig a dormir. Ja ha parat de nevar.

Serien les nou tocades, quan aquest matí, declaració d'IVA en mà, me'n he anat cap a Vic. La neu embolcallava tota la contrada. Sí, Déu n'hi do, la que va caure.

Sempre que entro a Hisenda, just abans de traspassar l'Arc de Sant Martí (!)...
Quan et fan dipositar en el cistellonet , les claus de casa, del cotxe; la cartera, monedes, rellotge, anells i tot el que portes sobre... Sense jaqueta ni cinturó, i aguantant-te els pantalons amb la millor dignitat possible; no puc evitar pensar...
Realment, si mai tinc d'explicar  ─¿Què és Hisenda? diria: Hisenda és això, el cistellonet!. Tot ple, esvaint-se sota l'arc de Sant Martí (!)...

Tot pujant, feliç d'haver complert amb el sagrat deure (!), m'he parat per fer unes quantes fotos.

─Aquesta neu no marxa. Punyetera! ─diu la Mare─, mentre ens miràvem els teulats de les cases del Poble.
─Aquest temps no està pas ben catòlic ─xiuxiueja.

2 comentaris :

Roser ha dit...

Molt bonic!

Lluís ha dit...

Gràcies, Roser. Tenia els meus dubtes...