Alpens, tots amb la font de la Llena. Bé!

La Diputació de Barcelona, també vetlla per la font de la LLena.
La Diputació, i els Alpensins, és clar. Gràcies al treball de voluntaris, sovint anònims, que s'esmercen en cuidar-la. ─Des d'aquí, gràcies amics.


Gestió ambiental
Lliurament d’ informes de control analític de fonts naturals dels municipis d’Alpens, Bagà, Castellcir i Sant Martí de Centelles.

Al Laboratori de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, s'han fet anàlisis d'aigües continentals i s'han lliurat els informes corresponents de fonts naturals d'Alpens, Bagà, Castellcir i Sant Martí de Centelles. Aquest laboratori està acreditat amb la norma UNE-EN ISO/IEC 17025.

Les fonts naturals són un patrimoni natural que cal preservar atès el seu ús habitual per la població, al ser una possible font de proveïment d'aigua en casos de sequera i, en molts casos, per la seva història dins del municipi. [...]

L'article sencer.


Aprofitant l'avinentesa, he recuperat, la publicació del passat febrer:
Alpens, la font de la Llena i el rec, glaçats de fred.


Alpens, la font de Llena.
De camí cap a Sant Pere de Serrallonga, poc després de deixar la carretera a l'alçada del Pont de Sant Pere, trobem la font de la Llena.

Senyorial i esplèndida com sempre, aquesta font, brolla tot l'any, faci fred faci calor.

De gust realment exquisit, la seva aigua, reconforta als gurmets més exigents de bona part de la comarca del Lluçanès.

─ Sí, sí, ja ho sé: el Lluçanès, no és comarca. No ho serà administrativament parlant, d'acord; però nosaltres ─els seus amants─ bé ens la sentim així.

Aquest matí hi he anat a buscar aigua, i en veure-la tan eixerida ─empolainada de neu i glaç─ he aprofitat per fer-li quatre fotos per a compartir amb tots vosaltres.

2 comentaris :

Nosaltres ha dit...

I que be que es veu, la font tant i tant fresqueta...!

Lluís Suriñach ha dit...

Una font, esplèndida i generosa, sí.