Celebrant el setantè aniversari del Petit Príncep de Saint-Exupéry

Totes les persones grans han començat essent nens, però n'hi ha poques que se’n recordin. Antoine de Saint-Exupéry
El Petit Príncep viatja a través de l'espai i del temps per esdevenir, talment, ben actual.
Més enllà de la història, el personatge creat per Saint-Exupéry s'ha convertit en una icona mundial que forma part de la nostra essència enaltint els valors positius i actuals, com ara: la pau, la protecció del planeta, la protecció de la infància, la tolerància, l'intercanvi cultural, el dret a l'educació... El poder evocador d'aquest petit príncep, és únic.
Le Petit Prince fête ses 70 ans

El Petit Príncep, Saint-Exupéry - Dedicatòria: A Léon Werth
Demano perdó als nens per haver dedicat aquest llibre a una persona gran. Tinc una bona excusa: aquesta persona gran és el millor amic que tinc al món. Tinc una altra excusa: aquesta persona gran ho pot entendre tot, fins i tot els llibres per a nens. Tinc una tercera excusa: aquesta persona gran viu a França, on passa gana i fred. I és clar, necessita molt que la consolin. Si amb totes aquestes excuses no n'hi ha prou, vull dedicar aquest llibre al nen que va ser aquesta persona gran. Totes les persones grans han començat essent nens. (Però n'hi ha poques que se’n recordin.) Doncs corregeixo la dedicatòria: A Léon Werth, quan era petit.
Més informació a XTEC (Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya) - Any El Petit Príncep.


- Aquest any 2013, també celebrem l'any del centenari del naixement del poeta arenyenc Salvador Espriu (1913-1985) ─Nosaltres, amb la narració de «Tereseta-que-baixava-les-escales» i fra Josep d'Alpens (1816-1905)


29-6-2016 | de la mà del portal cotorze.cat, et convido a llegir l'article commemoratiu de l'aniversari del naixement d'Antoine de Saint-Exupéry, tal dia com el d'avui, 29 de juny de 1900. —El titulen 'El petit príncep i el país de les llàgrimes', i recull 14 frases d'«El petit príncep» i 14 il·lustracions inspirades en aquest petit gran llibre.
«Bé he de suportar dues o tres erugues si vull conèixer les papallones»