Aquest dissabte, 15 de juny, tornen les ovelles a la pleta de Torrats d'Alpens

Enguany, com l'any passat, ens tornen a visitar els ramats d'ovelles, seguint el camí ramader del Lluçanès al Ripollès. Una iniciativa del Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès (CECR), organitzadors de l'esdeveniment.

Sortiran d'Alpens cap a les deu, quarts d'onze del matí de dissabte, passant per La Pleta de Torrats, de camí cap a coll del Soler, el pla de Capdevila (a les Llosses), la collada del forn, i a dormir al Pujol de Llentes. On hi ha previst un recital de cançons de pastor a càrrec del músic tradicional Amadeu Rosell.

LA PLETA DE TORRATS: foto de la visita del ramat, l'any passat.
El diumenge es farà el trajecte entre Pujol de Llentes i el pla de la Pera, a Montgrony, passant pel colls de Faig General, Palomera, Arç, Merolla i pla de l'Espluga.

Informació que ens ha fet arribar el Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès:
Notes de Premsa - Inscripcions  Programa - Recorregut

 ─Gràcies. 


Més informació al blog de l'esdeveniment:
Camí ramader del Lluçanès al Ripollès 2012/2013


15-6-2013 | Imatges del pas del ramat per Alpens.


- L'edició de l'any passat i la Pleta de Torrats!

- 7-6-2013 ElRipollès.info: les ovelles tornen al camí ramader del Lluçanès.
- 7-6-2013 NacióLaFlama.cat: un camí ramader que s'obre pas. 
- 12-6-2013 La Vanguardia: Las ovejas volverán a hacer el camino ganadero del Lluçanès.
- 12-6-2013 Ajuntament de Ripoll: les ovelles tornaran a fer el camí ramader.
- 13-6-2013 VilaWeb: caminada transhumant d'Alpens al Pla d'Anyella.
- 16-6-2013 Camí ramader del Lluçanès al Ripollès 2012/2013 (blog de l'esdeveniment): de nou els ramats fan el Camí ramader del Lluçanès al Ripollès.
« Aquest any el camí entre Alpens i Pujol de Llentes s'ha fet seguint estrictament el camí ramader del Lluçanès, amb parades a llocs de returada tradicionals com Torrats (Alpens) i Collada del Forn (Les Llosses) »

L'activitat Camí ramader del Lluçanès al Ripollès 2013 forma part dels cursos d'estiu de la Universitat de Vic i del Campus de Cultura Popular de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya, i ha estat organitzada pel Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès, conjuntament amb l’Ajuntament de Ripoll, enmarcat com una actuació del Museu Etnogràfic.
Es compta amb l'aportació econòmica del Patronat Francesc Eiximenis de la Diputació de Girona; amb la col·laboració d'ADF Catllar-Montgrony i la Societat de Caçadors de les Llosses; i el suport dels ajuntaments d'Alpens, Les Llosses, Gombrèn, Castellar de n'Hug i Toses, així com del Consell Comarcal del Ripollès.
18-6-2013 elRipollès.info: les ovelles s'acostumen a passar pel camí ramader del Lluçanès. Aquest cap de setmana dos ramats van cobrir el tram des d'Alpens fins a Montgrony en una iniciativa organitzada per segon any pel Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès. NO ET PERDIS LES FOTOGRAFIES!- 30-5-2014 Xip/tv Televisió del Ripollès. Caminant per Catalunya
"Excursió molt especial aprofitant la transhumància d'un ramat de 300 ovelles que van a passar l'estiu al pla d'Anyella. En concret farem un tram del Camí Ramader Central entre Santa Eulàlia de Puig-oriol i el Coll del Forn que travessa les comarques del Lluçanès i el Ripollès. Una activitat ancestral que es va recuperant."