Uns quants vídeos de la Dansa Alpensina (1961 – 2002)

Quan el Lluís Bosoms i el Pep Miquel Casademunt em van deixar aquella cinta VHS (de ja fa més de 10 anys) per a digitalitzar-la, encara els vaig donar les gràcies, innocent!
Ja m'entendràs: resulta que la punyetera cinta estava enganxada (si vas néixer al segle passat, entendràs que això passava sovint). Però, és clar, jo sóc tossut, ja ens coneixem. No estava pas disposat a perdre'm els dos minuts, dos, d'un vídeo de la Dansa de 1961 que, em diuen, hi ha al començament de la cinta.Gràcies a un parell de cintes desmuntables que m'aconsegueix el Lluís Bosoms, amb prou paciència i uns quants parenostres, finalment, faig rodar la cinta entremaliada en el reproductor que em deixa l'Albert Garcia. Sorpresa! La cinta dura més de dues hores i mitja, ningú recorda qui la va gravar i, menys encara, quins van ser els autors de les nou filmacions que s'hi poden veure. Alegria!
La digitalitzo tota de cap a peus, separo les nou edicions, les penjo a Youtube i de pet al blog.
Encara ara somnio danses per tot arreu... Com quan vas a caçar bolets, que et passes uns quants dies amb la closca plena de rovellons? Doncs això!
Res, no t'entretinc més! Mira els vídeos i si hi reconeixes l’autor/a d’algun d’ells, digues-m’ho, que d'educats és donar les gràcies.

En el vídeo de 1961, la música de la Dansa l'he posada jo perquè no hi havia so. Ah! I no hi he tret els fotogrames que hi havia al començament de la cinta, que no tenen absolutament res a veure amb la Dansa, però sí que tenen a veure amb els meus records, i amb els de molts de vosaltres, segur. Ja em sabràs disculpar. Et deixo que endevinis de què va la cosa...

Els pocs autors de les filmacions que hi he sabut reconèixer: Jaume Sesé (1961) i Llorenç Talavera (1991).
Hi aniré posant la resta, si m’ho aneu dient.

  No et perdis la festa de la Dansa d’aquest any

Comentaris

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➤ ➤ ➤  ARTICLES MÉS LLEGITS DELS ÚLTIMS 7 DIES

Tot recordant Rusiñol... 'L'alegria que passa' i Alpens

La llegenda del comte Arnau i els sarraïns, Joan Amades i Alpens

Alpens, 1906 - 'La Escena Catalana', el teatre i la fira de novembre

Festa Major d'Alpens 2021 / 1921, cent anys

La carretera de Sant Quirze a Berga, per Alpens: la Pubilla de Catalunya

La masia del Graell d'Alpens, la capella de Sant Joan (1714), la pallissa i la teuleria