Uns quants vídeos de la Dansa Alpensina (1961 – 2002)

Quan el Lluís Bosoms i el Pep Miquel Casademunt em van deixar aquella cinta VHS (de ja fa més de 10 anys) per a digitalitzar-la, encara els vaig donar les gràcies, innocent!
Ja m'entendràs: resulta, que la punyetera cinta estava enganxada (si vas néixer al segle passat, entendràs que això passava sovint). Però, és clar, jo sóc tossut, ja ens coneixem. No estava pas disposat a perdre'm els dos minuts, dos, d'un vídeo de La Dansa de 1961 que, em diuen, hi ha al començament de la cinta.

Gràcies a un parell de cintes desmuntables que m'aconsegueix el Lluís Bosoms, amb prou paciència i uns quants parenostres, finalment, faig rodar la cinta entremaliada  en el reproductor que em deixa l'Albert Garcia. Sorpresa! La cinta dura més de dues hores i mitja, ningú recorda qui la va gravar i, menys encara, quins van ser els autors de les nou filmacions que s'hi poden veure. Alegria!

La digitalitzo tota de cap a peus, separo les nou edicions, les penjo a Youtube i de pet al blog.
Encara ara somnio danses per tot arreu... Com quan vas a caçar bolets, que et passes uns quants dies amb la closca plena de rovellons? Doncs això!

Res, no t'entretinc més! Mira els vídeos i si hi reconeixes l’autor/a d’algun d’ells, digues-m’ho, que d'educats és donar les gràcies.

En el vídeo de 1961, la música de la Dansa l'he posada jo perquè no hi havia so. Ah! I no hi he tret els fotogrames que hi havia al començament de la cinta, que no tenen absolutament res a veure amb la Dansa, però si que tenen a veure amb els meus records, i amb els de molts de vosaltres, segur. Ja em sabràs disculpar. ─Et deixo que endevinis de què va la cosa...

Els pocs autors de les filmacions, que hi he sabut reconèixer:
Jaume Sesé (1961) i Llorenç Talavera (1991)
Hi aniré posant la resta, si m’ho aneu dient.

No et perdis la Festa de la Dansa d’aquest any. Història, fotos, més vídeos... Una mica de tot.