Alpens, 25è aniversari de la Cursa 3 Comarques

Trobaràs tota la informació del dia de la cursa (classificacions, ressò, etc.) al final d'aquesta entrada.

Quan celebrem aniversaris, sempre se'ns contraposen els sentiments. Fins i tot, a vegades, se'ns humitegen els ulls al pensar en la gent que voldríem tenir entre nosaltres per celebrar-ho i que ja no hi és. Penso en tu, Ferran, enyorat germà que tan apassionadament vas impulsar aquesta cursa. 
Però tanmateix, un aniversari és un aniversari, oi tant! I cal celebrar-lo, contents! 

Contents per haver assolit aquesta fita i contents, també, per com s'ha aconseguit: gràcies a la col·laboració de tot un poble que, any rere any, es desplega per aquestes muntanyes tan estimades per tots plegats per tal de poder rebre a tots i cadascun dels participants amb el cap ben alt.

Amigues i amics que ens visitareu en aquesta vint-i-cinquena edició de la cursa, us esperem, com sempre, il·lusionats! Gaudiu d'aquestes muntanyes que ens enamoren, sentiu-les vostres i acaroneu-les al vostre pas. Elles, esplendoroses, cada primavera s'engalanen per rebre-us en aquesta, la vostra Cursa 3 Comarques.




Aprofitant l'avinentesa, he digitalitzat un parrell cintes que tenia de la cursa de l'any 1991 per tal d'editar i muntar aquest vídeo, que incorpora els continguts de dues cintes: una de Xavier Montemar ─gràcies─ i l'altra meva ─de res. Amb la boira de protagonista (cosa que no passa gaire), des de Puig Cornador (1.228 metres) semblava un mar...



De la Cursa del 2010 i de la del 2013


Del dia de la cursa (classificacions, ressò, fotos, etc.): Classificació general - Classificació per equipsCronoescalada.  

Osona.com 01/06/2014 Josep Viñas és el rei de la Cursa 3 Comarques d'Alpens - Sílvia Segura guanya en dones.

Siempre corriendo 01/06/2014 Cursa de Les 3 Comarques 2014: Siéntete como en Zegama por un rato. Esta carrera es una de mis preferidas por paisajes, por recorrido, por la zona, por la gente que la organiza y porque fue la primera carrera de montaña en la que participé [...] En esa subida final, el ambiente es tremendo. Parece que el pueblo esta todo metido en un tramo de unos 200 metros, gritando, animando, con cencerros, trompetas… hacen tanto ruido que se les oye desde el comienzo de la subida. Yo ya lo he visto otras veces. Es como una versión en miniatura de Zegama [...] Agradezco desde aquí el apoyo a la gente de Alpens por esa inyección de ánimo que te dan en esos metros. [...]
Tomad nota para el año que viene, porque vuelvo seguro.

Osona.com 01/06/2014 Completíssima galeria de fotos de la Cursa 3 Comarques d'Alpens.

La Tortuga Holandesa 01/6/2014 Una organización ejemplar, un recorrido inmejorable. CURSA IMPRESCINDIBLE! [...] Y aquí sin duda la parte más emocionante de toda la cursa. En la última y más brutal subida hacia el Puigdon, de repente se oye un ruido bestial!! No sé si son vacas o qué pero a lo lejos se percibe el sonido de un centenar de cencerros. Poco a poco me voy acercando, y la misma anticipación hace que me adelanto al grupillo con quien había pasado los últimos 10 kilómetros. Nunca he estado en Boston, ni en la Behovia, ni en Zegama, pero piel de gallina me sobrevino en todo el cuerpo al pasar por el corriol con un centenar de gargantas gritando nuestros nombres, acompañados de las campanas de las vacas. Era imposible no correr en este tramo donde por otro lado era imposible correr por ser tan tremendamente empinado [...] nosotros nos sentimos como auténticos héroes. Fue un momento feliz. Realmente feliz!!

Xavier Freixinet 01/06/2014 Alpens estava de festa, celebrava aniversari. Tot un poble bolcat en la seva cursa, que enguany compleix 25 anys. Un gran ambient tant al poble com a la muntanya. Espectacular la rebuda amb esquelles a la darrera pujada cap al Puigdon, així com la graellada que preparen a l’arribada i que revifa al més tocat. Un diumenge complet en un dels indrets més macos de Catalunya, el Lluçanès.
Gràcies Alpens per la vostra entrega i il·lusió!

Al Fòrum de CoRReDors.Cat hi trobaràs molts comentaris. No te'ls perdis!
L'usuari "Buff!", escriu: "han passat ja 25 anys d'aquesta cursa, però segueix amb l'esperit de quan es va celebrar per primer cop. Moltes gràcies a tota la gent d'Alpens que ho fan possible.... Per acabar enllaçant al blog, tot dient: hi trobareu un entranyable vídeo de l'edició del 1991. -Mira, gràcies, per la part que em toca... ;-) ? Per la seva banda Alex$ms, explica: [...] Excel·lent cursa! Una festa més que no pas una competició atlètica... L’enorme entusiasme amb que tot el poblet d’Alpens es volca en l’organització i com viuen el dia de la cursa es transmet als corredors, i la fa una cita molt emotiva. Tots sentíem com si corréssim a casa!".



Comentaris

  1. Algu em podria dir si en algun lloc es pot trobar la classificacio de la cronoescalada? Gràcies i felicitats pel gran recorregut i l excelent organització!! Laura

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Laura,
      miraré de aconseguir-la i la penjaré (segurament serà demà, però).
      Gràcies per la felicitació, i per participar en la cursa.

      Elimina
    2. Hola de nou, Laura,
      Acabo d'afegir la classificació de la cronoescalada que em demanaves, al grup de les altres classificacions (segueix l'enllaç del post)

      Elimina
    3. Moltes gràcies Lluis ara si que veig sou gent admirable i recordaré el vostre bon fer alla on vagi. En aquell moment a la crono tota aquella gent va fer treure el millor de mi i per això volia saber el resultat 54 en categoria absoluta (surto com a home, un error en la inscripcio) 2ona noia i m hen sento orgullosa. Moltes gràcies Alpens!! Laura

      Elimina
    4. Gràcies, Laura. El teu comentari esperona a tirar endavant. Faré arribar la teva felicitació a tots plegats. Enhorabona pels teus resultats, i disculpa per el canvi de categoria ;-)
      Tingues bon camí.
      Esperem retrobar-nos l'any que ve, si no ens visites abans.

      Elimina
  2. El vídeo de l'any 1991 és molt bonic i mot emotiu per a mi. Gràcies per editar-lo compartir-lo Lluís!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em fa content, que t'hagi agradat, Joan. Serveixi per a mostra d'agraïment a la teva tasca com a impulsor d'aquesta Cursa. Gràcies.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva visita i pel comentari. Torna aviat, ens hi trobaràs sempre.
Lluís, Gent d'Alpens

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➤ ➤ ➤  ARTICLES MÉS LLEGITS DELS ÚLTIMS 30 DIES

La llegenda del comte Arnau i els sarraïns, Joan Amades i Alpens

Alpens, de l'envelat al teatre... Un viatge al segle passat

Tot recordant Rusiñol... 'L'alegria que passa' i Alpens

Ramon de Saguàrdia, castell de la Guàrdia de Ripoll - Alpens, les Llosses