L'Ajuntament d'Alpens compra la que havia estat l'Era del poble... la Sati

"Veig un espai a tocar de la carretera i del passeig, d'urbanitzacions ja establertes, de l'escola i el seu pati, del consultori i la sala de noves tecnologies, de les cases i la gent del carrer de dalt, de l'edifici polivalent de la Fàbrica Vella i els seus aparcaments, de la pista esportiva... Un espai engrescador!
Veig ─ja em disculparàs la gosadia─ l'era del poble a tocar." Així vaig concloure l'article publicat el gener de l'any passat, en conèixer el tancament definitiu de la Sati.


Avui, content, en assabentar-me de la compra d'aquest espai per part de l'Ajuntament del meu poble (vegeu La Rella. pàg 3) —Enhorabona!— no puc sinó expressar la meva satisfacció.
Una adquisició per felicitar-nos tots plegats!
Em complau saber que el meu poble incorpora en el seu patrimoni un espai de futur que, vull imaginar-me, serà una gran eina per al futur del poble.

Segur que —de la mà del nostre Ajuntament— tindrem temps  per a debatre, consensuar i aprovar (si s'escau) el futur que volem per a aquest espai.

Ara mateix, em passen moltes idees pel cap...
Que si, aprofitant que algun dia haurem de treure les uralites, cobrir-ho tot amb plaques solars.
Magatzems, aparcaments...
Un projecte col·lectiu de vida cooperativa, per a compartir i autogestionar la vellesa...  "Guanyar vida als anys": senior cohousing.
Un viver d'empreses i projectes de treball a disposició de tots plegats, garant del futur que tots volem. Un futur, forjat i treballat per tots plegats, independent i engrescador, que faci possible el somni de qualsevol que vulgui treballar i viure al poble.
Aquestes, i moltes més que tu, ben segur, hi afegiries... Temps hi haurà per a debatre-ho.


  Quatre fotos d'aquesta era, a mitjan segle passat...

Comentaris

  1. Recordo la màquina de batre, vermella, que escopia palla damunt del paller, on el palleraire, potser el meu pare, l'anava escampant amb la forca. Recordo els càntirs grisos que traspuaven l'aigua. La pols. El sol. Per a les criatures, una festa!

    ResponElimina
  2. Una gran festa, sí. Gràcies pel comentari

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva visita i pel comentari. Torna aviat, ens hi trobaràs sempre.
Lluís, Gent d'Alpens

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➤ ➤ ➤  ARTICLES MÉS LLEGITS DELS ÚLTIMS 30 DIES

Alpens, de l'envelat al teatre... Un viatge al segle passat

La llegenda del comte Arnau i els sarraïns, Joan Amades i Alpens

Tot recordant Rusiñol... 'L'alegria que passa' i Alpens

Ramon de Saguàrdia, castell de la Guàrdia de Ripoll - Alpens, les Llosses