Fent camí amb el grup 'Carrer de la Poesia, 14' d'Alpens (2016 - 2022)

27-8-2022 | "El pàl·lid punt blau" 


Torna el tradicional recital de poesia i música d'Alpens. I ho fa, com cada estiu, de la mà dels membres del grup Carrer de la poesia, 14. Enguany, inspirats/ades en aquell petit punt blau que tan bé va saber implementar i descriure Carl Sagan, ens han obsequiat amb una esplèndida interpretació, molt motivadora!, i plena a vessar de poesia i vida. Genials!

↪ El programa de mà [PDF, 247 kB]

'El pàl·lid punt blau' - Alpens, 27 d'agost de 2022

De Carl Sagan, reflexionant sobre la profunda significació de la foto d'aquell punt blau pàl·lid:

"Mira altra vegada aquest punt. Això és ací, això és casa nostra, això som nosaltres. En ell tots els qui estimes, tots els qui coneixes, tots aquells de qui has sentit parlar, cada ser humà que va existir alguna vegada, hi ha viscut la seua vida. 
La suma de la nostra alegria i del nostre sofriment, milers de confiades religions, ideologies i doctrines econòmiques, cada caçador i recol·lector, cada heroi i covard, cada creador i destructor de civilització, cada rei i camperol, cada jove parella enamorada, cada mare i pare, nen amb esperança, inventor o explorador, cada mestre de morals, cada polític corrupte, cada “superstar”, cada “líder suprem”, cada sant i pecador en la història de la nostra espècie hi han viscut – en una partícula de pols suspesa en un raig de sol." [Font: VilaWeb]




30-8-2021 | "No s'ha mort el desig"

Enguany no he pogut assistir al ja tradicional recital estiuenc de poesia i música d'Alpens, però m'han fet arribar aquests petits vídeos que he recopilat per a tots vosaltres.
Amics i amigues del "Carrer de la Poesia, 14", em consta que tothom s'ho va passar molt bé amb la vostra interpretació. Moltes felicitats i per molts anys! Gràcies per les filmacions, Luna Cuadrado. 

Et recomano la reproducció amb qualitat 1080p HD 



28-8-2020
| "Do de Dona", un recull de poemes escrits per dones

Poemes triats per les persones que integrem el grup Carrer de la Poesia, 14, des de la nostra diversitat, des de les nostres contradiccions, des de la voluntat de conèixer i ajudar a conèixer, des de l’immens desig d’aprendre i de gaudir de la literatura i de l’art en general.
Aquest any hem escollit recitar textos de dones perquè sí, perquè ja tocava, perquè ens venia de gust, perquè, fer-ho, ens ha permès endinsar-nos en tot un món massa sovint oblidat: el de la literatura escrita per dones. Així doncs, escoltareu poemes de dones d’arreu: de Catalunya, d’Espanya, Mèxic, Perú, Nicaragua, Xile, Burkina Faso... Una varietat d’orígens que ens demostra que, malgrat les distàncies, prevalen els punts en comú.

A finals de juliol d’enguany, rebíem la notícia que l’Iran condemnava a deu anys de presó la mestra Zahra Mohammadi per ensenyar llengua kurda en diverses localitats del Kurdistan sota administració iraniana, una tasca d’empoderament dirigida als integrants d’aquesta minoria, marginada a l’Iran. Per mostrar la nostra oposició a la sentència, a ella dediquem especialment la lectura de poemes d’avui. I per fer-ho, llegirem un poema d’una coetània seva, la poeta Bejan Matur, també silenciada, reprimida i empresonada pel seu compromís amb la causa kurda. Perquè com ella mateixa ens diu: “Més enllà hi ha una mar feta de muntanyes i més muntanyes”, i perquè “Tot el que li vas prendre a la vida, torna-l’hi a la vida”.

Gràcies per ser aquí amb nosaltres i compartir aquest moment!

‘Do de Dona’, lectura a càrrec del grup 'Carrer de la Poesia, 14' d'Alpens

Aquest any han participat al grup "Carrer de la poesia, 14"

Daniela Correa, Filemon Correa, Fredy Castro, Gloria Pineda, Joan Castany, Joan Iborra, Lena Jareño, Luna Cuadrado, Miquel Escobar, Miquel Pujol, Montse Crous, Montse Maestre, Montse Rubau, Oleguer Vilardaga, Rosa Garriga i Rosa Mari Solà.
Creació plàstica durant el recital: Teresa Giménez

↪ El programa de mà [PDF,  590 kB]



Les dones d’aigua van plorar i riure a Alpens

Roser Iborra (Alpens, 1952), escriptora i autora del blog Des de la finestra

Les dones d’aigua van plorar i riure a Alpens, just quan l’estiu xafogós, com l’home del sac, s’enduia la pols dels camins.
Eixelebrades, van despertar núvols grisos i patacs d’aigua. Van ballar nues sota la pluja freda i van fer focs d’encenalls amb les paraules massa sabudes.
Agressives, bruixes, van estimbar parets de prejudicis i van esllavissar camins molt fresats, creences molt arrelades. Van estimar i odiar, van despertar trons i llamps, van córrer l’endemà de la tempesta amb parracs de boira esquinçada, amb dolors esberlats.
Serenes, van somriure amb ullades de sol i complicitats petites. Amb revolucions fetes d’una sola paraula. Amb històries collides als camins i atresorades al rebost on les paraules, confitades i guardades en pots petits, esperen els dies freds per consolar arideses i tristeses massa fondes.
Dolces, van escampar petons i abraçades amples com faldilles blaves i llençols estesos. Cançons fondes com gorgs d’encanteri. Cançons com roques de lluna i de pedres vives. Dibuixos fets d’herbes de colors i olors de segles.
Sempre, boniques. Sempre, úniques. Sempre, germanes.
Gràcies!

— De Roser Iborra, també et pot interessar: De quan érem petits... L’escola de les monges


Abril de 2020 | "I la gent es va quedar a casa", un cant al retrobament universal, de la mà del grup 'Carrer de la Poesia, 14' d'Alpens

Comentaris

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➤ ➤ ➤  ARTICLES MÉS LLEGITS DELS ÚLTIMS 30 DIES

La llegenda del comte Arnau i els sarraïns, Joan Amades i Alpens

Festa Major d’Alpens 2023 - Reportatge fotogràfic

La masia del Graell d'Alpens, la capella de Sant Joan (1714), la pallissa i la teuleria

De quan érem petits... I anàvem a 'col·legit' amb les monges