L'ICGC presenta una nova aplicació web que permet comparar l'evolució del territori des de 1945 fins a l'actualitat

Aquest Comparador històric del territori que ens presenta l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya permet visualitzar i comparar imatges aèries des de 1945 fins avui, crear un gif per mostrar l'evolució de totes les imatges disponibles, generar un enllaç per compartir, inserir el mapa en pàgines web i, molt important, permet treballar amb codi obert.


Alpens, 1945 - 2016.
"El visor facilita la comparació de dues maneres: situant en paral·lel les ortofotos del punt escollit dels anys que interessin, amb la possibilitat també de visualitzar el mapa topogràfic; o bé fent un escombratge de la imatge des del botó central, per visualitzar els canvis d'un punt concret.

Una vegada seleccionades el tipus d'imatges que es vol comparar, l'aplicació permet crear un gif per mostrar l'evolució d'aquell punt del territori de manera animada. Amb aquesta seqüència es visualitzen aspectes històrics del nostre país, així com l'evolució i la urba­nització del territori.
Es tracta d'una eina que resulta molt útil en àmbits tècnics, com ara l'urbanisme, la història o la gestió del territori i també per a la ciutadania en general, donat el seu caràcter visual.

Una altra funcionalitat destacada és el botó "enllaça" que facilita l'enllaç al visor centrat en l'àrea que se selecciona i que proporciona el codi html per poder inserir en altres pàgines web." Font: L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Gràcies.

Comentaris

  1. Felicitats Lluís, bona feina, una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Maria
      Molt content que t'agradi. Anirem fent camí, tots plegats.

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per la teva visita i pel comentari. Torna aviat, ens hi trobaràs sempre.
Lluís, Gent d'Alpens

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➤ ➤ ➤  ARTICLES MÉS LLEGITS DELS ÚLTIMS 30 DIES

La llegenda del comte Arnau i els sarraïns, Joan Amades i Alpens

Alpens, de l'envelat al teatre... Un viatge al segle passat

La masia del Graell d'Alpens, la capella de Sant Joan (1714), la pallissa i la teuleria

Tot recordant Rusiñol... 'L'alegria que passa' i Alpens