Els estels d'Alpens coronen la Sagrada Família 

Aquests dies la gent d'Alpens hem contemplat, orgullosos, la coronació de la torre de la Mare de Déu de la Basílica de la Sagrada Família amb els dotze estels obra del mestre forjador alpensí, Enric Pla Montferrer. 

Felicitats, Enric. En nom meu i de tota la Gent d'Alpens que celebrem, amb tu, aquest gran somni fet realitat. Enhorabona i que per molts anys la forja t'inspiri en les teves creacions. 

Fotos: Ll. Suri - Gent d'Alpens (24.7.2021) Taller d'Enric Pla... Amb els "Estels d'Alpens", com titula El 9Nou (3.12.2021)

"La torre de la Mare de Déu, a punt per ser coronada amb l’estel", publica el portal de la Basílica de la Sagrada Família: "La corona, d’uns sis metres d’alçària, és de pedra i acaba amb dotze puntes que suporten dotze estrelles de forja. Les estrelles rodegen la part inferior del fust en altures ascendents seguint un pla orientat cap a la creu central." 

"Montferrer: Fent història", publica la Federació d’Associacions d’Artesans d’Ofici de Catalunya (FAAOC): "El mestre artesà forjador Enric Pla Montferrer ha fet —en el seu taller d’Alpens— els 12 estels de la Corona de la Torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família, ubicats a 118 metres d’alçada."

"Estels d’Alpens al sostre de la Sagrada Família", publica l'edició de El 9Nou d'avui (3.12.2021): Aquests estels "mesuren entre un metre el més petit i un metre i 25 centímetres el més gran. [i] Estan situats a 118 metres d’alçada. La de la Mare de Déu és la primera torre que s’acaba de la Sagrada Família des de fa 44 anys i serà la segona més alta. Pla Montferrer és des de 2016 el responsable de coordinar tots els treballs de forja del temple."



Clica aquí per accedir a les fotos publicades


Comentaris

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➤ ➤ ➤  ARTICLES MÉS LLEGITS DELS ÚLTIMS 30 DIES

La llegenda del comte Arnau i els sarraïns, Joan Amades i Alpens

Alpens, de l'envelat al teatre... Un viatge al segle passat

Tot recordant Rusiñol... 'L'alegria que passa' i Alpens

Festa Major d’Alpens 2023 - Reportatge fotogràfic