'El cant dels ocells', Pau Casals

Sí, sí, ja ho sé: Pau Casals no va néixer a Alpens, va néixer a El Vendrell. I, segurament, mai ens va visitar.
Però avui, en escoltar aquesta cançó, símbol de pau, llibertat i convivència entre els pobles d'arreu del món, sense ni adonar-me'n, ja la tenia aquí.
No sé... amb el pa que ens hi donen, potser ens anirà prou bé escoltar-la, de tant en tant. No et sembla?



El 24 d'octubre de l'any 1971, Pau Casals i Defilló (el Vendrell, 29 de desembre de 1876 - San Juan de Puerto Rico, 22 d'octubre de 1973), va rebre la Medalla de la Pau de l'ONU.



"Aquest és l’honor més gran que he rebut a la meva vida. La pau ha estat sempre la meva més gran preocupació. Ja en la meva infantesa vaig aprendre a estimar-la. La meva mare —una dona excepcional, genial—, quan jo era noi, ja em parlava de la pau, perquè en aquells temps també hi havia moltes guerres.
Per això les Nacions Unides, que treballen únicament per l'ideal de la pau, estan al meu cor. Disculpeu-me per prendre el vostre temps, però deixeu-me dir una cosa. Sóc català! Catalunya és avui una regió d'Espanya. Però, què ha estat Catalunya? Catalunya ha estat la nació més gran del món. Us diré per què. Catalunya va tenir el primer Parlament democràtic, molt abans que Anglaterra.
A Catalunya hi va haver l'inici de les Nacions Unides. Totes les autoritats de Catalunya al segle XI es van trobar en una ciutat de França, en aquell temps, Catalunya, per parlar de la pau... Al segle XI A favor de la pau al món i en contra de la guerra i de la inhumanitat de les guerres. Això era Catalunya. Estic molt content i molt emocionat de ser aquí."

Comentaris

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➤ ➤ ➤  ARTICLES MÉS LLEGITS DELS ÚLTIMS 30 DIES

La llegenda del comte Arnau i els sarraïns, Joan Amades i Alpens

La masia del Graell d'Alpens, la capella de Sant Joan (1714), la pallissa i la teuleria

Festa Major d’Alpens 2023 - Reportatge fotogràfic

De quan érem petits... I anàvem a 'col·legit' amb les monges