Els rodamons. Santiago Rusiñol, 'L'Alegria que passa' i Alpens

Aquesta setmana hem tingut la visita d'una família de rodamons, practicants del nomadisme. Una parella amb tres fills que, aquest dissabte, ens han regalat un petit espectacle ambulant sobre "la història d'un ruc i la seva família". Sota el nom de La Burra en la Luna, es presentava així: “De poble a poble, caminant amb rucs i cavalls, contem la vida, contem la ruta."
A banda de la representació ─no gaire reeixida, tot sigui dit─, el naixement d'un parell de petits cabrits, la nit anterior, al campament de la família, ha fet les delícies dels més petits del poble, i dels no tan petits, també. Ja els veuràs a la foto amb el petit de la família.

Tot plegat, en veure'ls, m'ha recordat un article (casualment, el primer que vaig publicar en aquest blog) sobre Santiago Rusiñol i l'obra de teatre L'alegria que passa, que he volgut recuperar, tot aprofitant l'avinentesa per ampliar-lo:

Es diu que Santiago Rusiñol, viatjant amb carro per Catalunya amb uns amics, va concebre la idea de l'obra de teatre líric L'alegria que passa (a la qual va posar música Enric Moreraen un viatge a Alpens, on els artistes van trobar uns saltimbanquis, amb els quals van travar amistat.

Parlem de l'any 1889. Faltava ben poc per tenir acabada l'actual carretera, la Pubilla de Catalunya. El poble tenia prop de 500 habitants i feia exactament 16 anys de la mort de Cabrinety a la Batalla d'Alpens

  13-6-2019 | Trobaràs més informació a "Tot recordant Rusiñol... L'Alegria que passa i Alpens"

Comentaris

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➤ ➤ ➤  ARTICLES MÉS LLEGITS DELS ÚLTIMS 7 DIES

Tot recordant Rusiñol... 'L'alegria que passa' i Alpens

La llegenda del comte Arnau i els sarraïns, Joan Amades i Alpens

Alpens, 1906 - 'La Escena Catalana', el teatre i la fira de novembre

Festa Major d'Alpens 2021 / 1921, cent anys

La carretera de Sant Quirze a Berga, per Alpens: la Pubilla de Catalunya

La masia del Graell d'Alpens, la capella de Sant Joan (1714), la pallissa i la teuleria