De Pei Iborra, bon amic d'Alpens, el llac de Siguret, paisatge nocturn

"Les imatges —explica Pei Iborra— estan fetes del llac Siguret (França), mirant cap al nord-est. Al fons es veuen les muntanyes dels Alps. La constel·lació més important que s’hi veu és la de Perseu, a la zona on hi ha més concentració d’estrelles. La figura mitològica es va alçant amb el pas de les hores. Es veuen a passar fins a 22 avions (malament per a fer fotos d'astronomia). El darrer 'avió' però, no ho és pas. És un satèl·lit artificial: l'estació espacial internacional, que en aquest cas va esdevenir molt més brillant que no pas els avions.
Cap al final de la seqüència, sembla que es faci de dia, però no és pas així. La lluna es va alçar per damunt de les muntanyes i va il·luminar tot el paisatge nocturn. Eren les dotze de la nit. Encara faltaven unes hores perquè es fes de dia..."


Molt recomanable visionar-lo a pantalla completa i poca llum ambiental

"Aquest time-lapse està format per 400 fotos fixes, amb 15 segons d’exposició, disparades cada 18 segons. Per tant, l’escena real va transcórrer durant dues hores. No segueix l’estàndard dels time-lapse, que tècnicament han de passar a 25 imatges per segon (com a mínim). Aquest comença amb una imatge fixa que es va accelerant durant els primers segons. Això és una aberració per als puristes dels time-lapse, però per a mi té un component artístic. La primera imatge és tal com ho veiem normalment, sense que ens n’adonem van passant les hores..."

Gràcies, Pei Iborra, ens afegim a la teva dedicatòria per "als pacients de la malaltia de Lyme, que sovint no troben el suport que mereixen".



Del mateix autor, Cicles




  No et perdis la videoteca de Gent d'Alpens. Més de 140 vídeos, plens de bons records
  Alpens de pel·lícula. Més de 25 articles, per mirar!

Comentaris

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➤ ➤ ➤  ARTICLES MÉS LLEGITS DELS ÚLTIMS 30 DIES

La llegenda del comte Arnau i els sarraïns, Joan Amades i Alpens

Alpens, de l'envelat al teatre... Un viatge al segle passat

Tot recordant Rusiñol... 'L'alegria que passa' i Alpens

Festa Major d’Alpens 2023 - Reportatge fotogràfic