Aquest dissabte, 15 de juny, tornen les ovelles a la pleta de Torrats d'Alpens

Enguany, com l'any passat, ens tornen a visitar els ramats d'ovelles, seguint el camí ramader del Lluçanès al Ripollès. Una iniciativa del Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès (CECR), organitzadors de l'esdeveniment.

Sortiran d'Alpens cap a les deu, quarts d'onze del matí de dissabte, passant per La Pleta de Torrats, de camí cap a coll del Soler, el pla de Capdevila (a les Llosses), la collada del forn, i a dormir al Pujol de Llentes. On hi ha previst un recital de cançons de pastor a càrrec del músic tradicional Amadeu Rosell.

LA PLETA DE TORRATS: foto de la visita del ramat, l'any passat.

El diumenge es farà el trajecte entre Pujol de Llentes i el pla de la Pera, a Montgrony, passant pel colls de Faig General, Palomera, Arç, Merolla i pla de l'Espluga.


Informació que ens ha fet arribar el Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès:
Notes de Premsa - Inscripcions  Programa - Recorregut
Més informació al blog de l'esdeveniment:
Camí ramader del Lluçanès al Ripollès 2012/2013

15-6-2013 | Imatges del pas del ramat per Alpens.- 7-6-2013 NacióRipollès: les ovelles tornen al camí ramader del Lluçanès
- 7-6-2013 NacióLaFlama.cat: un camí ramader que s'obre pas
- 12-6-2013 La Vanguardia: Las ovejas volverán a hacer el camino ganadero del Lluçanès
- 13-6-2013 VilaWeb: caminada transhumant d'Alpens al Pla d'Anyella
- 16-6-2013 Camí ramader del Lluçanès al Ripollès 2012/2013 (blog de l'esdeveniment): de nou els ramats fan el Camí ramader del Lluçanès al Ripollès
"Aquest any el camí entre Alpens i Pujol de Llentes s'ha fet seguint estrictament el camí ramader del Lluçanès, amb parades a llocs de returada tradicionals com Torrats (Alpens) i Collada del Forn (Les Llosses) "   - 18-6-2013 NacióRipollès: les ovelles s'acostumen a passar pel camí ramader del Lluçanès. Aquest cap de setmana dos ramats van cobrir el tram des d'Alpens fins a Montgrony en una iniciativa organitzada per segon any pel Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès.
- 30-5-2014 Xip/tv Televisió del Ripollès. Caminant per Catalunya
"Excursió molt especial aprofitant la transhumància d'un ramat de 300 ovelles que van a passar l'estiu al pla d'Anyella. En concret farem un tram del Camí Ramader Central entre Santa Eulàlia de Puig-oriol i el Coll del Forn que travessa les comarques del Lluçanès i el Ripollès. Una activitat ancestral que es va recuperant."


Comentaris