Del 2012 fins a l'1 d'octubre de 2017, el dia què vam tocar el cel amb la mà!

(Article actualitzat l'1 d'octubre de 2022) 

Fent memòria: Alpens, 1 d'octubre de 2017, el dia què vam tocar el cel amb la mà!

Aquell diumenge vam suspendre la celebració de tots els actes programats, a excepció de la Dansa Alpensina, que vam ballar en homenatge a tot el poble català i tots els nostres avantpassats que l'han feta nostra, i ens vam passar tot el dia vetllant pel dret més elemental de qualsevol democràcia, el dret a vot!

El meu reconeixement a tota la gent que, arreu de Catalunya i del món, vau fer possible que poguéssim votar, als que vau patir la força de les policies espanyoles i a tota la gent del meu poble que vau fer possible aquest acte d'afirmació personal. 

Alpens, 1 d'octubre de 2017

11 de setembre de 2020 | Com que ens trobem al mateix lloc (o pitjor) des de la Diada de l'any passat, només m'ha calgut canviar dues paraules: el 2021 per un 2022 i l’"han passat quatre tres anys" per un cinc… Que trist, oi?
Amb això us vull fer notar (ja em disculpareu) que aquí no canvia res. O a mi m'ho sembla, no ho sé.
Tenim mala peça al teler per aconseguir la independència. I, sí, penso en casa nostra, Catalunya!, i els nostres representants. La resta, ja coneixem tots com juguen.

Bona Diada Nacional de Catalunya, amics i amigues de Gent d'Alpens!
Que res, ni ningú (per càrrec important que ostenti), desmereixi les nostres aspiracions!Alpens, cim del Puig Cornador (1.229m).    
Foto: Àlex Allué.
Han passat cinc anys d'aquella Declaració d'Independència de Catalunya i el més calent és a l’aigüera. Res que no sapiguem: amb compatriotes a l'exili, empresonats, imputats i represaliats, i nosaltres, el poble, esperant ves a saber què.

Mentrestant, aquí ens tens (si no ho dic, rebento!), esperant un gir dràstic en les prioritats de despesa pública cap a sanitat, ensenyament i assistències socials; i una concloent retallada de privilegis i càrrecs polítics remunerats, que no es veu ni s'endevina.

Del 2012 fins aquell 10 d'octubre del 2017 10 d'octubre del 2017, el Parlament de Catalunya declara la constitució de la "República Catalana, com a estat independent i sobirà, de dret, democràtic i social", suspesa tot seguit per obrir un període de mediació, es va dir...


 11S2017 - La Diada del Sí 

11S2017 La Diada del Sí

 11S2016 - Alpens, a punt!  

Alpens, a punt.

 11S2015 - VIA LLIURE a la República Catalana

Alpens, a la Via Lliure.

 11S2014 - La V de la Diada! Pel dret a decidir del poble català 

Alpens, a la V de la Diada!


 11S2013 - La Via Catalana (tram 562, Caldes de Malavella)

Alpens, a la Via Catalana

 11S2012 - Catalunya, nou estat d'Europa!      
Comentaris

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➤ ➤ ➤  ARTICLES MÉS LLEGITS DELS ÚLTIMS 30 DIES

Alpens, Fira del Jovent 2023

La llegenda del comte Arnau i els sarraïns, Joan Amades i Alpens

Tot recordant Rusiñol... 'L'alegria que passa' i Alpens

EXTRA! EXTRA! La Batalla d'Alpens a la premsa de juliol de 1873

La Pepeta de la Fonda, la iaia de tots... Sempre amb nosaltres!