Les llibretes de Teresa Vall (Alpens, 1917 - Sant Feliu de Guíxols, 2019). 'Anècdotes d'Alpens'

 "M'agraden tant els fets i les coses de la gent d'Alpens que en podríem fer un llibre."

"Aquest capítol és molt entranyable. [...] El vaig fer quan els teus germans van anar cap a Barcelona i a tu et faltava poc per cantar missa (1972)", li explica Teresa Vall al seu fill Jesús Plans i Vall, al qual es refereix sovint en les seves llibretes. Unes llibretes que, més endavant, el mateix Jesús editarà i publicarà amb motiu de la celebració dels vuitanta anys de la seva mare, sota el títol de Memòria de records. Els meus primers 80 anys. Una vidaCorria l'any 1997.
Segons explica l'autora, aquest recull "va ser escrit en la tercera llibreta, després d'enterrar la Rita de Cal Tremolosa. Moltes de les anècdotes que hi ha aquí me les havia explicat ella".
Anècdotes que avui podem llegir gràcies a les seves filles Dolors i Teresa Plans i Vall que, enamorades com em consta d'Alpens, ens han permès compartir-les en aquest blog. Gràcies, segur que a la gent d'Alpens els hi agradarà molt llegir-les.


Teresa Vall i Barniol
 va néixer a la Vall d'Alpens el 27 de maig de 1917 i va morir a Sant Feliu de Guíxols el 5 de setembre de 2019 a l'edat de cent dos anys ben comptats.
En el  pròleg del llibre et preguntaves: "no sé ben bé què sortirà d'aquests escrits"... Bé, doncs aquí ens tens, quaranta-sis anys després de la seva publicació, compartint amb la gent d'Alpens un dels capítols més "entranyables" que vas escriure, com dius al començament.
Llegiu i gaudiu, no hi calen comentaris; les anècdotes parlen per elles mateixes. Veureu que salten en el temps com un saltimbanqui dins d'un gran somni de records. Ja ho diu l'autora, algunes de les anècdotes "són més antigues que jo". Quedeu-vos amb la idea que ho va escriure poc abans de l'any 1972.

"No vull allargar més aquest capítol, ja que en podria fer un llibre. Allò que a Alpens passava era com un alè de vida per a la vida", conclou Teresa Vall. I, ves per on!, va acabar fent-ne un llibre.



↪ Versió [PDF, 3,02 MB]


De la família de la Vall d'Alpens, recordem:



Quatre pinzellades de context

Comentaris

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
➤ ➤ ➤  ARTICLES MÉS LLEGITS DELS ÚLTIMS 30 DIES

La llegenda del comte Arnau i els sarraïns, Joan Amades i Alpens

La masia del Graell d'Alpens, la capella de Sant Joan (1714), la pallissa i la teuleria

Festa Major d’Alpens 2023 - Reportatge fotogràfic

De quan érem petits... I anàvem a 'col·legit' amb les monges